Руските военни откриха вносни боеприпаси в пункт на украинските въоръжени сили

...
Руските военни откриха вносни боеприпаси в пункт на украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Руските военни иззеха много изоставено украинско оръжие в Авдеевка

Руските военни откриха вносни муниции в пункт на украинските въоръжени сили (ВСУ) в Авдеевка, а в прилежаща постройка - склад с муниции, създадени в Съединени американски щати и Чехия за 120-мм миномети.

Иззети са танк Т-64 и американска бойна машина на пехотата " Брадли " Според съветското министерство на отбраната са открити и дажби на задгранични наемници от Канада и Грузия, съобщава ТАСС.

По-рано ведомството заяви, че позициите на украинските въоръжени сили наоколо до жп гарата на града са се пробвали да задържат военните, образувани въз основата на националистическата паравоенна организация " Азов " (обединението е прието за терористично и неразрешено в Руската федерация) на 3-то настрана щурмова бригада.

" Недалеч от жп гарата, в една от къщите с дебели стени, издигната при започване на предишния век, имаше цитадела на украинските въоръжени сили, която беше окупирана от бойци на националистическата 3-та обособена щурмова бригада. оборудваната цитадела, канадско произвеждане сухи дажби, принадлежали на чужденци, също са открити наемници от Канада и Грузия. На територията на крепостта са открити неизползвани вносни патрони, а в прилежаща постройка - склад за муниции, създадени в Съединени американски щати и Чехия за 120-мм минохвъргачки ", означават от военното ведомство.

Новината на държавната организация ТАСС и изказването на съветското министерство съставлява част от съветското ознаменуване на успеха в Авдеевка - доста по-скромно от предходните. Не излиза наяве обаче по какъв начин по дажбите с храна съветските военни откриват наличие на наемници и чужденци. Изявленията на съветското министерство за това е част от пропагандата за привличане на непознати страни и издигането на войната на равнище Русия - НАТО. 

Другото, което прави усещане е моменталния конфликт с " Азов " - още веднъж част от съветската агитация. Действително обаче край Авдеевка при изтеглянето на украинските сили и с цел да се подсигури самото евакуиране бе изпратена бригада, която е правоприемник на " Азов ", само че към този момент в границите на армията, което не трансформира същността на новоформираното поделение.

Руските сили в понеделник поеха цялостен надзор над големия коксов цех от руската епоха в опустошения украински град Авдеевка, затвърждавайки най-голямата победа на бойното поле за девет месеца след една от най-интензивните борби на войната.

Падането на Авдеевка е най-голямата победа на Русия, откакто тя завладя град Бахмут през май 2023 година, и пристигна съвсем две години след деня, откогато стартира войната в Украйна.

Министерството на защитата на Русия съобщи, че неговите войски са напреднали към 9 км в тази част от фронтовата линия и че съветските войски настъпват напред след градската борба.

Украйна сподели, че е изтеглила бойците си, с цел да избави войските от цялостно обграждане след месеци на яростни борби. Путин приветства рухването на Авдеевка като значима победа и поздрави съветските войски.

Град Авдеевка е сателитен на Донецк и към този момент 10 години е на фронтовата линия. Той има особена символика за Русия, защото беше високомерен за малко през 2014 година от подкрепяните от Москва сепаратисти, които превзеха част от Източна Украйна, само че по-късно беше високомерен още веднъж от украинските войски, които го трансфораха в обширна укрепена зона.

Авдеевка се намира в индустриалния район Донбас, на 15 км северно. Преди войната коксохимическият цех от руската ера беше един от най-големите в Европа.

Още в събота генерал-полковник Александър Сирски, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, сподели, че неговите войски са се върнали на по-сигурни позиции отвън града, " с цел да избегнат обграждане и да запазят живота и здравето на военнослужещите ".

Западът рутинно дава оценки за съветските загуби във войната, само че рядко приказва за украинските жертви, които съгласно Москва са големи. Според оценки на западното разузнаване стотици хиляди мъже от двете страни са били убити или ранени във войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР